А сега накъде???

21.06.2018 14:30

Денят е 20 юни 2018 година! Към красивата сграда на Културния център на гр.  Харманли прииждат усмихнати и развълнувани абитуриентите на випуск 2018 при СУ „Неофит Рилски“.  Спират на групи пред картините от изложбата, но не толкова да видят плакатите, колкото да са заедно – този път наистина за последно.

Дипломирането е едно от значимите събития в живота на всеки ученик. За да споделят празника тук са г-жа Мария Киркова – кмет  на община Харманли, г-жа Цонка Малева –секретар на община Харманли, родители и гости.

Водещите дават думата на директора на СУ „Неофит Рилски“  да обяви резултатите от ДЗИ май 2018г. В словото си г-жа Боряна Петрова благодари на учениците, че превръщат училището в територия на успеха, а със своя талант и постижения в най-различни области школото е първо в общината и от водещите в областта.

БЕЛ –Добър 4,34.

Английски език – Отличен 5,53

Биология и ЗО – Много добър 4,84

География и икономика – Добър 3,54

Математика – Отличен 5,54

Многобройно е числото на отличниците, но най-изявените от тях са  Катерина Михайлова, Илия Сивков, Кристина Иванова, Виктория, Кристина Петрова, Пламена , Ивана, Тодор, Деница, Зорница Мариета, Димитър ,  Мая и Митко  от 12а, Жанета, Елица, Весела, Еркан и Даниел от 12б Даяна от 12в..От  плеядата отличници куфари получават  първите трима с пожелание да се връщат винаги в родината.

В обръщението си към абитуриентите  г-жа Киркова  подчертава, че този успешно приключил етап от живота на всеки от тях е резултат  от упорит труд. Пожеланията са да се завърнат в Харманли и да не забравят своите учители.

Докосване до най-колоритните  моменти от живота в училище поднасят презентациите с богат снимков материал на трите  класа.

Водещите четат поздравителен адрес на Сивко Сивков председател на училищното настоятелство, който отправя посланията:

„ Успехът е в самите Вас“, „Очаква Ви голямата книга на живота, която всеки от Вас сам ще напише“

Г-жа Светла Велкова, член на училищното настоятелство   връчва грамоти и подаръци на отличниците.

Председателят на клуб „Възрожденец” Милко Стаматов поднася парични суми и плакет на сдружението на Катерина и Илия - за високи постижения.

С атестат за зрелост в ръце учениците позират за последни снимки с любимите класни, които са намерили място в сърцето на всеки един от тях.

„А сега накъде???“

Не забравяйте – „Човек е всички възможности…“