1,2,3...ДИПЛОМИРАНЕ

26.06.2020 13:09

На 25 юни 2020 година- голямата зала на читалище "Дружба",  в тържествено празнична обстановка, прииждат усмихнати и развълнувани родители и учители  на випуск 2020 при СУ „Неофит Рилски“. На входа на залата  зрелостниците са  посрещнати от своите класни ръководители , които им слагат шапка, символираща дипломирането им.

 Под звуците на химна на училището и бурните  аплодисменти на  гостите,  зрелостниците  са посрещнати  в залата.

    Това събитие е едно от значимите в живота на всеки ученик. За да споделят празника тук са г-жа Маргарита Тървалиева –Началник "Образование и социални дейности",  г-жа София Нейчева – PR на община Харманли,  г-жа Тоня Трифонова- страши експерт в отдел   "Образование и социални дейности",г-н Станислав Михов – Председател на Обществения съвет Г-жа Катя Стоянова – председател на Училищното настоятелство,  Г-н Банко Банев – председател на Сдружение „Бизнесът за Харманли“,  г-жа Татяна Милкова – президент на Клуб Inner Wheel – Харманли, Теодор Янев- управител в Учебен център "Волан -19" ЕООД,  на община Харманли, родители и гости.

    Водещите Христо Хубенов и Ани Латева дават думата на директора на СУ „Неофит Рилски“  да обяви резултатите от ДЗИ юни 2020г. В словото си г-жа Валентина Павлова благодари на учениците, че превръщат училището в територия на успеха, а със своя талант и постижения в най-различни области гимназията е първа в общината и в челната петица за  областта. Зрелостниците  са показали среден успех -Много добър  4,64.

БЕЛ –Добър 4,24.

Английски език – Много добър 5,29

Биология и ЗО – Отличен 5,67

География и икономика –Среден 3,47

Математика – Отличен 5, 54

Философски цикъл - Добър  3,73

Немски език - Много добър 5,01

    Многобройно е числото на отличниците, но най-изявените  от тях са Габриела Колева, Зорница Колева, Мария Милкова, Даниел Йорданов, Поля Демирева, Пламена Тодорова, Елия Лилянова, Иван Иванов, Габриела Иванова, Миглена Йотова, Дарина Тодорова, Ивелина Иванова, Захари Василев, Анелия Атанасова, Лора Николаева, Ивет Илиева, Марк Иванов и Женя Миткова . От плеядата отличници куфари получават първите 2 с пожелание да се връщат винаги в родината, а останалите по една флашка.

Отличниците получиха ваучери  и грамоти от Община Харманли,  Ротари  клуб,  Inner Wheel – Харманли,  Учебен център "Волан -19" ЕООД, Бизнесът за Харманли.

Спонтанно и без предварителен сценарий,  мнозина  абитуриенти изказаха  своите  благодарности към класните ръководители и преподаватели.

    Докосване до най-колоритните моменти от живота в училище поднасят презентациите с богат снимков материал на трите класа.

    В обръщението си към абитуриентите чрез поздравителен адрес г-жа Киркова подчертава, че този успешно приключил етап от живота на всеки от тях е резултат от упорит труд. Пожеланията са да се завърнат в Харманли и да не забравят своите учители.

С атестат за зрелост в ръце учениците позират за последни снимки с любимите класни, които са намерили място в сърцето на всеки един от тях.