2011-2012

28.07.2012 17:09

Конкурси, олимпиади- резултати

 

   Оценка отличен 5.50 на олимпиадата по БЕЛ- областен кръг, Хасково (09.04.2012.) нарежда сред първите в областта нашите ученици Магдалена Костадинова ( ХIIА) и Томислав Господинов( ХА). Висшите постижения са за написване на есе. БРАВО!

 

 

 

   Томислав Господинов ( XA) получи награда- книга и грамота- за участие в конкурса „ Копнеж за ученическо творчество” на фондация „ Човешката библиотека”. От представените  две произведения- лично творчество, кандидатът е оценен за написване на есе.
СОУ 'Неофит Рилски" участва в национално състезание по български език организирано от Сдружението на учителите филолози "Любословие", град София

 

На 15.02.2012г се проведе национално състезание по български език на СУФ „Любословие“. Целта на състезанието беше да се проверят уменията на учениците за разбиране, използване, осмисляне на информация от текст, както и за създаване на писмен текст с конкретна задача, т. е проверка на функционалната грамотност на учениците. От нашето училище участваха 74 ученици от пети до единадесети клас. Всички получиха удостоверения за участие.

Симона Емилова Вълкова от осми а клас бе отличена със сребърна грамота, а Михаела Руменова Желязкова от шести в клас  и Зорница Боянова Жекелова от шести б клас получиха бронзови грамоти.

Браво и пожелание за още по-високи резултати!

 

 


Пролетен бал

Конкурс за мис и мистър СОУ “Неофит Рилски” 2012г.

 

         Водени от мотива да дадем своя принос в мероприятията с благотворителна цел в подкрепа на спечеления от училището ни проект, ние участниците от клуб “Празниците-индивидуални, общностни и глобални, като единство от памет и игра” организирахме Пролетния бал. В началото както винаги е идеята-тя беше на Неделина и Дейна от 11 “б”клас.Често срещаното безразличие сред учениците и “критикарски нагласи” този път не намериха отглас, последва одобрение и въодушевление от всички участници в клуба. Започна  подготовката. Тя беше под надслов “Заедно можем повече”.Възложихме и конкретни задачи на някои от участниците в клуба.И така до събитието -30.03.2012г. Участниците бяха-10 претендентки за титлата мис и 7 претенденти за титлата мистър.Победители в първия конкурс за мис и мистър на СОУ “Н.Рилски ” са Габриела Петрова от 6 “в”кл. и Ивайло Иванов от 6 “а”кл.Техни подгласници са: на 2 място Ива Михайлова от 11 “в”кл. и Лилян Ивелинов от 9 “в”кл. и на 3 място Моника Недева от 7 “б” кл. и Антонио Иванов от 5 “б”кл. Честито на победителите!Благодарности към всички участници!

            Това мероприятие се организира и със специалната подкрепа на Бар “Кристал” и Фирма “Арпа-03”, както и на балет “Ритъм”, клуб “Будо”, гр. Харманли, Криси от ВГ ”Сладурани” и Ралица от 9 “а”.Благодарим им!

            От участниците в клуба се отличиха: Моника и Живко-водещите на конкурса, Дейна и Неделина, Силвия и Красито, Албена и Виктория, Христена, Мелъни и Людмила-всички ученици от 11 “б” и 11”в” класове.Поздравления!

            Приносът на всички нас е: 464лева.

            След мероприятието отчетохме добрите страни и анализирахме отрицателните.С пожелание тази проява да се превърне в традиция и подкрепи от по-широк кръг ученици!

Клуб “Празниците-индивидуални, общностни и глобални, като единство от памет и игра”

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.
Великден и сбъднати мечти

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.                                                             

   

 

 


 

СОУ ”Неофит Рилски” участва в състезанието Spelling Bee

 

 

 

Йоанна Даниелова Дулева се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ”Н.Рилски”-гр.Харманли,обл.Хасково, което се проведе на 26.03.2012 г. В надпреварата участваха 14 деца, които се състезаваха в 9 кръга. Думата balloon донесе победата на Йоанна. Нашето училище участва във  второто национално състезание по правопис на английски език  - Bulgarian National English Spelling Bee. Целта на състезанието е да повиши знанието и запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин.

 

 За титлата Spelling Bee шампион на България за 2012 година в трите етапа на състезанието ще се състезават над 4500 ученика на възраст между 9-14 години от 200 училища от цялата страна. Първият – училищен етап - започва от 23 март, и ще продължи до 30 март. За него участниците учат правописа на над 400 думи на английски език. Само един победител от училище ще продължи в надпреварата във втория етап, който ще се състои на 28 април и включва регионални квалификации в градовете София, Пловдив, Велико Търново,  Варна,  Враца, Благоевград, Смолян, Хасково, Бургас  и Разград. Участниците в регионалните състезания ще се готвят по нов, увеличен и усложнен списък, като само двама от всеки регион ще се класират за финала на състезанието. Двадесетте финалиста ще премерят сили на 12 май в гр. София. Победител ще стане само един.

Състезанието се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката и Американското посолство.  

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)- произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се провежда за първи път в САЩ през 1925 г. Интересът към него нараства с всяка изминала година. През 2011 г. над 11 милиона американски ученици са взели участие. Освен в САЩ състезания по правопис се провеждат и в много други страни по света.  

В България състезането се проведе за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. В първото национално състезание Spelling Bee взеха участие над 1000 ученика от 60 училища в 50 населени места в страната. Победител и първи Spelling Bee шампион стана тринадесетгодишният Александър Емил Александров от СОУ „Д-р Петър Берон”, гр. Костинброд. Голямата награда му беше връчена от американския посланик Н.П. Джеймс Уорлик.

Нашето училище участва в надпреварата за първа година

 

  

 

         MIND THE  GAP в Норвегия

 

 

Първата стъпка от проекта стана реалност с посещението на наши ученици във Франция със основна тема „Училищен живот и облекло”.Така дойде ред и на втората визита- Норвегия, този път на тема  „Климат и сезони”....
ПРАЗНИЧНА СЕДМИЦА

на СОУ "Неофит Рилски"

 

Благотворителен концерт читалище "Дружба"

 

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.

 

 


 

 

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОКТЕЙЛ

 

 

21.03.2012г

 

                                                             

Please enable JavaScript to view this page content properly.


 

 

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.

 

Среща на поколения творци-20.03.2012г

 


 

Урок-спектакъл-19.03.2012г

 

                                                                 

Please enable JavaScript to view this page content properly.


 

 


 

 

 

Семейството-висша ценност за човека

Диалог между ученици, учители и родители      7.03.2012г.

 Организатори: Клуб "Приказен свят" (9а клас)     и       Клуб "Ценности и човеколюбие" (10а клас)    с ръководител: Антония Сенкова

 

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.

  

 

 

 

Толерантност, екипност, обогатяване и приятелство са целите на тридневната среща в Одрин в рамките на трансграничния проект ,,Mutual Aid Keeps Energy” по програма ,,Partnership”. Подготовката на

8-те учители и 12- те ученици от СОУ ,,Неофит Рилски “ във връзка с пътуването ни до Одрин по повод  проекта е съпроводена с много положителни очаквания и емоции. Всичките ни надежди се оправдават дори надминават очакванията ни. (чети вестник ,,Наблюдател” бр.9, 3-9 март 2012г.)

   Всеки от участниците в срещата, освен с добро настроение се зарежда и с ново самочувствие , и убеждението, че за приятелството и уважението граници няма.

 

 

Please enable JavaScript to view this page content properly.
                       Трети март

2012г. Поднасяне на цветя и венци пред Руския паметник

  

 

 

 

Българийо, за тебе те умряха..."- литературен конкурс, посветен на Трети март

Достойно представили се ученици са:

          Йоана(8а кл.- есе);             Божидар(8а кл.-стихотворение);  

       

 

    Магдалена и Мирела (9а кл.- стихотворение)

 

Рецитал и тържествено слово, посветени на 3 март- 134г. от Освобождението на България от Османско робство

Ралица, Мирела и Магдалена 9а кл;  Милена 11а кл.

 

 

            

 

 

 


 

"139 години от гибелта на Апостола:19 февруари 2012г.

Поднасяне на цветя и венци пред паметника на Васил Левски

 

                 

 


 

"България се прекланя пред своите герои"- радиопредаване за живота и делото на Васил Левски

Зорница 11а и ученици от 9а клас

  

 


 

"Здравей, любов, облечена в/ъв/ дънки..." - радиопредаване в Деня на влюбените:10а клас

   

 


По инициатива на УС бяха изработени валентинки и картички, с които учениците зарадваха своите съученици и съграждани на празника на влюбените
14 февруари.
Събраната сума от продажбата им на стойност 213 лв ще се използва за изграждането на Център по природни науки по проект "Нова надежда", съфинансиран от фондация Америка за България.
Ръководството на училището изказва своята благодарност на учениците, взели участие в изработването и продажбата.
Благодарим на:
Камелия, Мими, Янита от 5б клас, Боряна, Мария, Таня и Цветана от 5г клас, Виктория и Митко от 6г клас, Ралица, Дона и Моника от 7б клас, Мариета от 7а клас, Красимир от 8б клас, Ирена и Томислав от 10а клас и Есин от 11а клас.


Please enable JavaScript to view this page content properly. 

 


План за набиране на средства ...