Акция

09.11.2012 03:18

Акция„Сребрист смърч за вяра, сполука и добруване”.

 

В навечерието на втория след Димитровден значим есенен празник за християнството – Архангел Михаил, клуб „Млади приятели на природата”  от СОУ”Неофит Рилски” проведоха акция  „Сребрист смърч за вяра, сполука и добруване”.В следобеда на 7 ноември шестокласниците от клуба засяха в дворовете на двете църкви в града красивите иглолистни дръвчета.

 Сребристият смърч е вечнозелено дърво, достига височина 20 - 60 м и възраст - до 500 години). Студоустойчив и светлолюбив, смърчът отдавна е дърво - символ. Смърчът предлага енергийна подкрепа през цялата година, помага да се контролират емоциите, настройва човека на философска вълна. Шишарките притежават лечебни свойства. Най-известният смърч в София е (бил) "Вазовият смърч" в Борисовата градина.

Св. Архангел Михаил е най-силният сред ангелите, символизира тъ ржеството на доброто, светлината и справедливостта. Всеки човек има своя ангел-пазител, който се моли за него на Бога, предпазва го от беди, съветва го да върши добри дела, внушава му добри мисли и желания и скърби за него, когато греши. Седем са ангелите, които стоят пред Престола на Господ. Един от тях – Денница – се възгордял и чрез своето падение увлякъл много духове. Оттогава светът е разделен на добро и зло. Под водачеството на Свети Архангел Михаил всички ангели останали верни на доброто. Затова той е на особена почит сред християните. Светецът е символ на доброто, на справедливостта и светлината. Носител е на силата, която облагородява.

    За това избрахме този ден.Нека всички бъдем добри и справедливи!

                                          Клуб „Млади приятели на природата”

Р-л:Р.Гогова