„Човек и добре да живее, се дипломира....”

15.06.2017 21:59

Един от най-значимите дни в живота на всеки ученик е дипломирането. На официална церемония в Културния дом на град Харманли зрелостници, родители и граждани уважиха с присъствието си този вълнуващ ден на равносметка от усилията в образованието.

Презентациите на учениците от трите класа върнаха лентата на живота назад във времето, там някъде,  в началото на пътя,  с много  смях и капчица носталгия. Открояват се лайтмотивите на 12а клас с класен ръководител Мария Костадинова  „И винаги ще бъдем заедно”; на 12б клас с класен ръководител Даниела Боримечева „Завинаги”.

Резултатите от ДЗИ огласи директорът г-жа Боряна Петрова: от 67 явили се по БЕЛ - 8 отлични оценки и 33 -  Много добър. Средният успех от този нелек изпит е Много добър 4,51.

Английски език – Отличен 5,69

Биология – Добър 4,06

География – Добър 3,80

Математика – Добър 4,24

Директорът реплекира резултатите с по-високото познаване на английския език в сравнение с родния.

Многобройно е числото на отличниците, но най-изявените от тях са Ивана Георгиева Колева, Николета  Николова, Цветелина  Налбантова, Габриела Димитрова, Лора Абаджиева, Станимира Гарванова....От  плеядата отличници куфари получиха първите трима с пожелание да се връщат винаги в родината.

Поздравителен адрес от кмета г-жа Мария Киркова  поднесе секратарят на Община Харманли Цонка Малева.

Представителят на Училищното настоятелство г-жа Добромира Заркова връчи грамоти и подаръци на отличниците.

Председателят на клуб  „Възрожденец”  Милко Стаматов поднесе парични суми и плакет на сдружението  на Ивана Георгиева и Николета Недялкова.

С атестат за зрелост в ръце учениците по класове позираха за последни  снимки със звезди в косите и сълзи в очите.