ДЕН ЧЕТВЪРТИ – Ден на природните науки

23.03.2018 17:20

„Здравето във фокус”

С участието на клуб „Духът на здравето”, клуб „Хранене и здраве”, клуб  „Експериментирам и уча химия” и ученици от профил „Природоматематически”,  и профил „Чуждоезиков” в училище.

                „Мога ли да вляза?” – е непрестанният въпрос пред вратата на Актовата зала. Големият интерес е провокиран от важността на темата и привлекателните момичета в престилки, носещи подноси с чаши, пълни със смути. Масите са подредени от участници в клуб „Духът на здравето”.

                На поставени табла всеки новопристигнал в залата може да изчисли по специална формула своята механична мощ.

                ЗДРАВЕТО като най-голяма човешка ценност е темата и на презентацията в 40 съвета как да съхраним най-голямото богатство за всеки човек – енергията. Здравословното и нездравословното хранене е актуална тема в живота на подрастващите. Как да разберем дали киселото мляко е истинско, количеството скорбяла в продуктите, наличие на Е-та в храните е демонстрирано във видовете реакции, показани от клуб  „Експериментирам и уча химия”.

                22 март е и световен ден на водата. Думите на Екзюпери са предупреждение към човечеството, че количествата вода на Земята намаляват. Голямата заплаха за здравословното хранене е и нашествието на ГМО храните.

                Клуб „Хранене и здраве” предложи на публиката експеримент „Здравословна храна срещу бързи закуски“. Получи възможност да се убеди в качествата на здравословната храна, която е безвкусна, защото липсват вредните овкусители, чрез подготвената почерпка.

                 Залата се развълнува, когато започна викторината с въпроси свързани с природата. За верен отговор участникът получи плод.

                Грамотите за участие и наградите от училищното ръководство, поздравителният адрес на кмета на Харманли,г-жа Мария Киркова, са обещание за нови срещи на приятелите на природните науки!!!

                Да не забравяме, че ЧОВЕКЪТ е нещастен,защото не знае, че е щастлив,радвайки се на добро ЗДРАВЕ!!!

                Денят е празничен и за най-малките обитатели - първокласниците на СУ „Неофит Рилски”... Те вече са грамотни, могат да четат и пишат. Прозорецът към света на науките е широко отворен и тайните на книгите ще бъдат разгадани!!!