Ден на славянската писменост и култура

25.05.2016 11:07

    В календара на СОУ "Неофит Рилски" има един много специален и запомнящ се ден - денят, в който изпращаме поредния випуск зрелостници. Пъстро празнично тържество  с грейнали усмивки, весела глъчка и много цветя.

    Всички ученици и учители се строяват пред сградата на училището в очакване на последния звънец за завършващите.

    По време на празничния ритуал директорът -Боряна Петрова - награждава най-изявените ученици, защитили достойно името на училището и определени за отличници на випуските, а най-достойният от зрелостниците за отличник на училището- Йоанна Кунева.  Пожелава им да покоряват върхове и да останат верни на девиза на училището - „Знанието е сила! ”. Единадесетокласниците- представени от Станимира Гарванова и Ивана Колева отправят своите пожелания към зрелостниците. Своите поздравителни адреси отправят и кметът Мария Киркова,  и председателят на училищното настоятелство Сивко Сивков. Емоционално послание от абитуриентите към по-малките ученици отправи Радина Деянова.

    Завършващите дванадесетокласници се  прощават със своите учители, сбогуват се със знамето и тържествено го предават на единадесетокласниците, които гордо ще го носят, обещавайки да множат успехите на училището. Това се случва на тържествена церемония по сдаване на знамената на Централния площад след празничното  шествие по Главната улица.

Живка Делчева