ДЕН ПЕТИ- Последен и наситен с изяви.

23.03.2018 17:21

Настроние в студения ден през пролетта внасят деца на прага, които поднасят емблемата с лика на Неофит на гости, родители, учители и ученици. 

Зимната белота допълня атмосферата на празничния ден, който стартира с играта „Стани богат”. Участниците са петокласници, разделени в три отбора .Техните имена са изтеглени на лотариен принцип: Отбор 1: Мария- Пиер- 5 в клас и Красимира- 5 а клас Отбор2: Джоана- 5 в клас и Калина- 5 б клас Отбор 3: Симона- 5 а клас и Яница- 5 б клас Децата играят благотворително за големите награди – 150 000 лева! Въпросите , на които отговарят са от следните области: Български език и литература, Математика, Информационни технологии, История и цивилизация, География и икономика, Човекът и природата и Музика. Всеки отбор , използва по един жокер – Помощ от приятел, помощ от публиката и 50 на 50 . Публиката се забавлява и отправя аплодисменти към водещия Енис, успешно въплътен в ролята на Ники Кънчев. Трите отбора "печелят" за благотворителната кауза общо 320 000 лв.

                Единствените участници в ПЛЕНЕРА са учениците от 7а клас, които заявяват, че победата е тяхна. Грамотата за масово участие е в ръцете на Дарина, Филиз, Даяна, Христина, Щиляна, Елеонора, Даниел, Георги, Лозко, Пламен, Иван Николов и Иван Стоев. Те са тук, за да изразят отношението си към празника и да заявят, че се забавляват, работейки.

                Спортът винаги е присъствал в празничната програма на СУ „Неофит Рилски”. Нашите ученици разбират физическите усилия не само като упражнения, а като грижа за тялото и равновесието на духа, като път към съвършенство, като средство за преодоляване на опасности като скука, тютюнопушене и др., които водят към неоправданата агресия.

                В ожесточена игра между 8а и 8б в -  баскетбол - победата е на 8а клас.

Отборен дух демонстрират учениците от 9б и 9г клас във волейбола. Агитката от момичета мощно аплодира участниците от своите класове – 9г(Симеон, Али, Синан, Слави, Денис, Иляз- героя на деня) и 9б(Тихомир, Кирил,  Христо, Камен, Антъни и Божидар). Държейки плакати с купи, върху които са поставени волейболни топки, фенките приветстват своите любимци – победителите от 9б клас.

                Разтърсващите ритми на танца зумба огласят фоайето на първия етаж и създават неповторимо усещане за празничност. На въпроса, защо играят латино танци, участниците отговарят, че това ги освобождава от натрупания училищен стрес, обогатява дните им с нови приятелства.

                Спортната програма завършва с приятелска среща на отборите на СУ „Неофит Рилски”, домакин, и училището гост СУ „Д-р Петър Берон” – гр. Тополовград. Възможностите на играта волейбол се прояват в по-добрия отбор, отборът на нашето училище(резултат 3:0).

Празничното хоро увенчава финала на този неповторим ден в живота на учители и ученици!

В ролята на фоторепортери на всички събития са участниците от клуб „Приложение на ИТ във фотографията” Симона, Гергана, Денис и Димо.