ДЕН ВТОРИ ПРАЗНИЧНА СЕДМИЦА -Открити занятия на Клубовете по интереси

19.03.2019 20:34

        Денят бе наситен от открити и интересни занятия на кубовете по интереси. 

        Представителна изява на групата  "Мултимедия" при СУ "Неофит Рилски" водена от г-жа Анита Славова – Учениците (9б-Софтуерни и хардуерни науки) представиха изработени проекти,  решаваха кръстословица с понятия от ИТ и отговаряха на викторина чрез онлайн платформа Kahoot с мобилните си телефони. Гости на представянето бяха ученици от 8б клас(профил Софтуерни и хардуерни науки), които се включиха активно в занятието.

        Петокласниците от клуб „Проекти и експерименти по Човекът и природата“ ръководен от г-жа Ваня Еджиева, показаха дейността си по темата „Човекът и Вселената“ и доказаха, че абстрактното може да бъде запомнено лесно и интересно.

        Участниците от клуб “Експериментална физика“, с ръководител г-жа Ваня Бончева извършиха интересни физични опити. С презентация представиха откритията на физиците – променили света. Отговаряха и на въпроси от викторина.

        Голям интерес придизвика у гостите изявата на групата по интереси "Експериментална химия и екология" с ръководител Тодор Славов. Тя бе посветена на Празника на химията послучай 150 г. от периодичната система, 185г. от рождението на Менделеев и 110 годишнина на СУ "Неофит Рилски" гр. Харманли. Учениците от клуба ни представиха няколко атрактивни опита.