Дипломиране на випуск 2019

21.06.2019 17:00

    На 20 юни 2019 година в красивата сграда на Културния център на гр. Харманли прииждат усмихнати и развълнувани зрелостниците на випуск 2019 при СУ „Неофит Рилски“. На входа на залата са порещнати от единадесетокласници, които им слагат шапка, символираща дипломирането им.

    Това събитие е едно от значимите в живота на всеки ученик. За да споделят празника тук са г-жа Мария Киркова – кмет на община Харманли, Банко Банков- представител на Бизнесът за Харманли, родители и гости.

    Водещата Весела Манолова дава думата на директора на СУ „Неофит Рилски“  да обяви резултатите от ДЗИ май 2019г. В словото си г-жа Валентина Павлова благодари на учениците, че превръщат училището в територия на успеха, а със своя талант и постижения в най-различни области школото е първо в общината и в челната петица за  областта. Зрелостниците на гимназията са показали среден успех по-висок от този за страната и за областта.

БЕЛ –Добър 4,17.

Английски език – Много добър 4,90

Биология и ЗО – Добър 3,75

География и икономика – Добър 3,69

Математика – Добър 3,81

    Многобройно е числото на отличниците, но най-изявените от тях Дария Добрева, Пламен Господинов, Янита Христова, Вяра Петрова, Анелия Стойчева, Камелия Керанова, Марина Владимирова, Яна Русева, Мими Иванова, Симеон Димитров, Кристина Тодорова, Цветана Дамянова, Глория Тодорова, Калина Полихронова, Дарина Желязкова, Николета Стоянова, Евгени Георгиев,  Валери Тодоров, Камелия Точарова. От плеядата отличници куфари получават първите трима с пожелание да се връщат винаги в родината, а останалите по една флашка.

    Докосване до най-колоритните моменти от живота в училище поднасят презентациите с богат снимков материал на трите класа.

    В обръщението си към абитуриентите г-жа Киркова подчертава, че този успешно приключил етап от живота на всеки от тях е резултат от упорит труд. Пожеланията са да се завърнат в Харманли и да не забравят своите учители.

С атестат за зрелост в ръце учениците позират за последни снимки с любимите класни, които са намерили място в сърцето на всеки един от тях.