„ЕДИН НЕРАЗДЕЛЕН КЛАС…“

15.05.2018 18:14

Празнична еуфория залива двора на СУ „Неофит Рилски“. Денят е 15 май – последен звънец  за випуск 2018. Центъра на този  ден са абитуриентите от 12а, 12б, 12в с класни ръководители Ваня Бончева, Живка Делчева и Януш Лазаров.

След безсънната нощ въздухът е изпълнен с вълнение… и това е прекрасно!!! Хора, които цяла година не са се разменили и едно изречение, на прага на зрелостта се прегръщат и плачат един за друг… и всичко е толкова искрено.

Миговете на изпращането са най-мили за всички. В СУ „Неофит Рилски“  този ден е съпроводен от много емоции. Освен последния звънец, плиснатата вода за здраве и успех, дъждът от розов цвят и вечните възгласи от 1 до 12, зрелостниците преосмислят всички недоразумения. Това е и ден на равносметка – отива си един неповторим период от живота на всеки и всичко сторено или объркано остава назад във времето. Сълзите в този ден са затова, че всички на хорото са приятели, всички се обичат и милеят един за друг.

„Ние ще се срещнем след  10 години…“, но преди да е изчезнало това вълнение – запомнете го!  Скрийте го в джобовете си, хванете го в шепа(въпреки неизлетелите с надписи балони) и никога не се разделяйте с него през всичките години. И един ден, ако усетите, че не се вълнувате –спомнете си тази утрин, когато огласяхте коридорите на училището под звуците на песента:

Ех, къде останахте чудни вечери,

с безброй желания неизречени…

ОТВОРЕТЕ посланията на вашите преподаватели и разберете кои от тях сте сбъднали!