„Гълъб на мира“

21.09.2017 19:04

Младежкият Червен кръст при СУ „Неофит Рилски” стана проводник на идеята на фондация „Устойчиво развитие за България“. Нейното съдържание и смисъл е  отбелязването на международния Ден на мира на 21 септември 2017г. с  акцията „Един час  духовност „Гълъб на мира“. Инициативата е  на Международния съюз „Наследници на Победата“.

          В 10, 40 в двора на училището единадесетокласничка даде израз на посланието на генералния секретар на ООН  Антониу Гутериш, всич ки да отворят сърцата си, да съберат ръцете си за постигнето на мир, благоденствие и защита за всички.

          Под звуците на песента на И. Дунаевски „Летете гълъби, летете“, ученици от 9а и 9б пуснаха в небето бели хартиени гълъби, привързани към балони. Върху птичето са изписали името на загинал герой или на човек, отдал своя живот по време на военни действия, защитавайки мира и справедлива кауза.

            Зрителите и участниците в акцията бяха вдъхновени от посланието:  „Мирът – това е спокойствие, разумен живот, изпълнен с радост, усмивки и душевна топлина. Мирът – това е живот без горчиви сълзи и загуби, без разруха, без чувството за реална опасност.”