ИГРИТЕ И УЧЕНИЕТО – ПРИЯТЕЛИ ПО ПЪТЯ КЪМ ЗНАНИЕТО

27.02.2021 15:29

„ИГРИТЕ И УЧЕНИЕТО – ПРИЯТЕЛИ ПО ПЪТЯ КЪМ ЗНАНИЕТО“- това е името на проекта, който младият и амбициозен екип от начален етап спечели в кампания "ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА-2021г" на ПУДООС.

Някои от основните цели на проекта са: Организиране на кампанията „Обичам природата-и аз участвам“ сред учениците на Средно училище “Неофит Рилски“ град Харманли и мотивиране за участие, приобщаване към идеята за почистване и опазване на околната среда; Осигуряване на зона на открито, оборудвана по модерен и атрактивен начин, което да създава на учениците приятна и спокойна образователна среда; Стимулиране на образователен процес и повишаване на екологичната култура, чрез съвременни разнообразни занимания, проекти и игри; Често провеждане на беседи на открито по теми свързани с опазване на околната среда и водите. Създаване на условия за личностно развитие на учениците чрез занимания по интереси и творчески изяви.

Униĸaлни xyдoжecтвeни пeйĸи ще бъдат монтирани в двора на СУ „Неофит Рилски“. Toвa ca пeйĸи във вид нa paзтвopeни ĸниги c изпиcaни нa тяx текстове, насочени към екологичното образование и oтпeчaтaни изoбpaжeния, cвъpзaни с опазване на околната среда и биоразнообразето й. Пейките – книги, символизиращи учението и знанието ще ĸpacят и посрещат учениците с предизвикателния и иновативния си вид. По проекта са заложени и красиви комбинирани съоръжения за игри и учение на открито. Изненадите не свършват до тук, ще бъдат закупени и монтирани кошчета за смет, градински кашпи с целогодишно зелени цветя. Предвидени са още закупуване на семена за цветя, посадъчен материал, храсти и декоративни дървета.