Интеркултурни градини като зелени мостове

11.10.2021 21:22

    Независимо от лошото време днес при нас е слънчево, усмихнато и ухаещо.  Топли  приятелски чувства  докосват всеки с особената си топлина и позитивност. Поводът е благороден и ни напомня народната мъдрост, че  "Децата са като цветята".  При нас днес  цветята се оказаха своеобразен  мост между децата - представители на различни етноси и култури. Инициатори на това необикновено събитие е Центърът за европейски бежанци, миграционни и етнически изследвания и неправителствената организация Каритас -Харманли.

    Завладяващата бавна мелодия на гайда в изпълнение на Иван Аргиров от 7г клас, изпълненията на талантливите танцьори от Фолклорен клуб "Накит" и невероятното изпълнение на Стоян Чончев от 7а клас са като пъстър фолклорен букет, поднесен на нашите гости.

    Благодарности за осъществяване на съвместната дейност и реализиране на събитието "Интеркултурни градини като зелени мостове" любезно отправят заместник- директорът - г-жа Русева  и проф. Анна Кръстева.

    Засаденото дръвче и съвмeстната снимка за спомен в края на срещата поставят началото на приятелските отношения и бъдещите подобни инициативи, които си пожелават всички на  раздяла.