Изложба "Свободата на Харманли"

17.01.2019 22:16

    Днес 17.01.2019г. в Актовата зала на СУ „Неофит Рилски“ по инициатива на Исторически музей Харманли проф. Цонка Каснакова откри с думите „Свободата е най-важното нещо, както за отделната личност, така и за цял един народ“ временна изложба по повод Освобождението на Харманли и региона. Словото и насочи вниманието на присъстващите ученици, учители и гости към презентацията, съпътстваща таблата представящи подвига на харманлийци и тяхната подкрепа в боевете. 
Откриването бе уважено от заместник - областния управител на Хасково Стефка Здравкова, заместник кмета на Харманли Валентина Димулска, нач. отдел "Образование и социални дейности" - Маргарита Тървалиева, Румяна Братанова – нач. отдел "Проекти, програми и обществени поръчки".
Събитието бе част от програмата за честване на бележитата дата за Харманли - 18 януари, както и 184 години от създаването на църквата „Св. Атанасий“ и 51 години от зараждането на музейното дело в града. Изложбата ще бъде свободна за достъп от всички училища до 3 март.