На гости в СУ "Димитър Матевски", гр. Пловдив

17.11.2019 14:38

        Екип от преподаватели, работещи по Национална програма ,,Иновации в действие“ , гостува на СУ ,, Димитър Матевски“ в гр. Пловдив. Домакините представиха богата програма от добри иновативни практики. 

    Гидове от осмите класове очароват гостите с виртуална разходка из Пловдив на френски, английски и испански. След краткото ,,пътуване‘‘ във времето и пространството, всички се отправят към Възрожденската стая, съхранила паметта и българщината от вековете, запазила ценни таблици, карти и документи от обучението от епохата Възраждането. 

    Фолклорен танцов ансамбъл ,,Матевски“ поздравява гостите с впечатляващ хореографски танц, а на изпроводяк и домакини, и гости се хващат на кръшно право хоро.     

    Третокласници, ръководени от г-жа Станчева, представят урок по добродетели и даряват всички гости с изработен от тях подарък – притча за доброто и злото. В час по английски език учениците демонстрират задълбочени знания, участвайки в забавни игри - ,,Under pressure” и ,, Damaged Skype”, развиващи комуникативните умения. 

    Изучаването на дробите в четвърти клас е по-забавно с Classroom, оцветяване и конструиране. Третокласници изучават съгласните звукове чрез добавена реалност и интересни смарт приложения. 

    Срещата завършва с обмяна на опит и идеи, а някои иновативни практики се оказват пресечна точка и за двете училища – Kahoot, Classroom, QR code, облачните технологии. Домакините са категорични, че СУ ,,Неофит Рилски“ разполага не само с по-модерна материално-техническа база, предпоставка за реализиране на съвременни образователни политики, но и мотивирани и подготвени колеги, откликващи на съвременните предизвикателства в образованието. 

    Емоционалното изпълнение на ,,Песен за приятелството“ от петокласници за довиждане е повод и за равносметка: сътрудничеството между двете училища изгради приятелство между колегите, а бъдещите съвместни дейности предстоят.