ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

15.09.2020 14:47

Отново е 15.09 ! От отколешни времена народът ни посреща началото на учебната година като светъл празник, неотбелязан с червено в календара, но свързан във всеки дом с много надежди и упования. Народът е казал: ”С наука към сполука!”

Взетите мерки в епидемиологичната ситуация не попречиха на тържествената атмосфера в СУ "Неофит Рилски", развълнуваните  ученици и учители, на празничната музика.

Началото е поставено от химна на България и издигане на трибагреника, след което всички присъстващи посрещат знамето на училището.  Приветственото слово на Директора - г-жа Валентина Павлова, приковава  вниманието на присъстващите със силните  думи,  отправени към ученици, учители  и родители и милите пожелания  за здрава и ползотворна учебна година. Официалните гости на празника г-жа Мария Киркова - кмет на гр. Харманли, г-жа Катя Стоянова - председател на Училищното настоятелство и г-н Станислав Михов - председател на Обществения съвет,  също  отправят  своите пожелания  за благополучна и успешна нова учебна година. Най-вълнуващото присъствие на тържеството е поздравът на учениците от начален етап, които с трепет и вълнение  рецитират  стихове и песен, посветени на първия учебен ден. На фона на тракийската народна песен „Походих мамо, погледах",  изпълнена от ученици от 6 клас на живо, фолклорен клуб "Накит" поздрави с присъстващите с народен танц.

С усмивки, скрити зад букети, след плисната за сполука вода към класните стаи се отправят развълнувани първокласници с техните родители, горди петокласници, уверени осмокласници и...училището оживява.