Първият учебен ден!

16.09.2019 16:29

Първият учебен ден е едно изключително вълнуващо преживяване както за родителите,  така и за учениците.

Тържествената атмосфера в СУ "Неофит Рилски", развълнуваните  ученици и учители, празничната музика, докосват всеки един от нас.

Началото е поставено от химна на България и издигане на трибагреника, след което всички присъстващи посрещат знамето на училището.  Приветственото слово на Директора - г-жа Валентина Павлова, приковава  вниманието на присъстващите със силните  думи,  отправени към всички класове, учители  и родители, и милите пожелания  за здрава и ползотворна учебна година. Официалните гости на празника г-н Иван  Димитров - председател на Общинския съвет  и г-н Станислав Михов - председател на Обществения съвет,  също  отправят  своите пожелания  за щастлива и успешна нова учебна година. Най-вълнуващото присъствие на тържеството е поздравът на учениците от начален етап, които с трепет и вълнение  рецитират  стихове, посветени на първия учебен ден. С "Песен за приятелството" момичетата от шестите класове припомнят на всички стойността на приятелството  и необходимостта от истински приятели. Неочаквано  възхищение буди и прекрасното изпълнение на акордеон на талантливия Никола Грозев от 6 кл. Финалът на празничната програма поставят момичетата от Фолклорен клуб "Накит" с изпълнение на българско  хоро.

С усмивки, скрити зад букети, след плисната за сполука вода, към класните стаи се отправят развълнувани първокласници с техните родители, горди петокласници, уверени осмокласници и...училището оживява.