ПОСЛЕДЕН ЗВЪНЕЦ ЗА ВИПУСК 2020

22.06.2020 19:58

„ЕДИН НЕРАЗДЕЛЕН КЛАС…“
Празнична еуфория залива двора на СУ „Неофит Рилски“.  Денят е 22.06.2020г, необичайно, но какво ли е обичайно за випуск 2020? – последен звънец. Центърът на този ден са абитуриентите от 12а, 12б, 12в с класни ръководители Мая Нарлиева, Януш Лазаров и Денка Ангелова.

След безсънната нощ въздухът е изпълнен с вълнение… и това е прекрасно!!! Хора, които 3 месеца бяха изолирани и завършиха нетрадиционно , на прага на зрелостта се прегръщат и плачат един за друг… и всичко е толкова искрено.

Миговете на изпращането са най-мили за всички. В СУ „Неофит Рилски“ този ден е съпроводен от много емоции. Освен последния звънец, плиснатата вода за здраве и успех, дъждът от розов цвят, празничните балони и вечните възгласи от 1 до 12, зрелостниците преосмислят всички недоразумения. Това е и ден на равносметка – отива си един неповторим период от живота на всеки и всичко сторено или объркано остава назад във времето. Сълзите в този ден са затова, че всички се обичат и милеят един за друг. Празнично хоро- ръка за ръка запечатва края.

„Пак  ще се срещнем след 10 години…“, но преди да е изчезнало това вълнение – запомнете го! Скрийте го в джобовете си, хванете го в шепа и никога не се разделяйте с него през всичките години. И един ден, ако усетите, че не се вълнувате –спомнете си тази утрин, когато огласяхте  училището под звуците на песента:

Къде останахте чудни вечери,

с безброй желания неизречени…

ОТВОРЕТЕ посланията на вашите преподаватели, на по-малките ученици и разберете кои от тях сте сбъднали!