Ученическо самоуправление по случай Деня на Европа

08.05.2020 20:34

В навечерието на 9 май седмокласници от СУ,,Неофит Рилски“ гр. Харманли отбелязаха Деня на Европа като Ден на ученическото самоуправление. Мероприятие, превърнало се традиционно за Гимназията, което всяка  учебна година се очаква с трепет и вълнение от всички ученици.

Днес Димитър Янков от 7 А кл., Доника Делчева от 7 Б кл. и Джоана Димова от 7В кл. изненадаха приятно своите съученици – в обичайното време, когато започват часовете по БЕЛ, те влязоха в ролята на опитни педагози в уебинара в GoogleMeet. Всички ученици останаха много впечатлени от провеждането на уроците, от отличната подготовка на новите си ,,преподаватели“, а ,,учителите“ –  от знанията, старанието и дисциплината на своите ,,възпитаници“.  

Другите ученици с надежда поглеждат към датата 9 май в календара за следващата година -  тогава те  ще могат да се превъплътят поне за ден – да седнат на директорския стол и да вземат важни и отговорни решения, да преподават на своите връстници по всички учебни предмети, да дежурят в коридорите, да предлагат интересно четиво на любознателните читатели от богатия библиотечен фонд, зорко да пазят вратите на училището, да се грижат за чистотата.