Форум - Иновации в действие

06/14/2021

На 03.06.2021 г. се състоя Форум Национална програма "Иновации в действие". Домакини на събитието бяха СУ "Екзарх Антим 1" - гр. Казанлък, а като гости присъстваха представители на училищата ОУ "Хан Крум", гр. София, СУ "Патриарх Евтимий" гр. Пловдив, СУ"Неофит Рилски" - гр. Харманли и ПГ "Иван Хаджиенов - гр. Казанлък.


Целта на събитието бе споделяне на опит и добри практики, свързани с иновативните методи в обучението по НП "Иновации в действие". Представители на различните училища споделиха практики, разработки по проектно-базирано обучение, събития и извънкласни дейности, осъществявани на територията на училищата.


Интерес привлякоха STEM проектът на възпитаниците на Екзарх Антим I "Кой обект от Слънчевата система може да стане наш втори дом?", както и концертът, с нестандартни музикални инструменти - стъклени чаши и кани с вода.

ОУ "Хан Крум" гр. София запозна аудиторията с извънкласните дейности в училище школа по състезателна математика и техниката кинусайга или пачуърк без игли.

ПГ "Иван Хаджиенов - гр. Казанлък представи кадри от единствения по рода си училищен технически фестивал.

Екипът на СУ "Неофит Рилски", представляван от Валентина Павлова, директор на училището, Зорница Господинова - учител по ИТ и Христо Хубенов - член на клуб Innova One се включи в събитието с презентация за иновативните практики, провеждани в училище.


Аудиторията бе запозната с част от проектите, осъществени в различни часове Слънчева система в часа по ЧИП, Игра-пъзел в час по География, Моят модел на еукариотна и прокариотна клетка в час по Биология и анимирана картина в час по Информационни технологии.


Бяха представени кадри от различни събития проведени в креативния кабинет "Иновации в действие" и от "Атома до космоса".


Гостите се включиха в дигиталната стая за бягство "България в години", като за да се измъкнат от нея трябваше да отговорят на въпроси, свързани с важни години от българската история.


Христо Хубенов от клуб "Innova One, запозна присъстващите с дейността на клуба, както и с успеха им в Innovation Starter Accelerator, на които спечелиха второ място за сензорна технология за мониторинг на въздуха и водите, достъпен за крайните потребители чрез мобилно приложение в реално време.


Презентацията завърши с това, което предстои, а именно, осъществяването на проекта по НП "Израждане на училищна STEM среда" - От знанието, през технологиите, към материята.