Дипломиране на випуск 2024

06/18/2024
На 18 юни 2024 година в сграда на Културния център на гр. Харманли прииждат,усмихнати и развълнувани, зрелостниците на випуск 2024 при СУ "Неофит Рилски". Достойни млади хора, издигали през годините авторитета и престижа на любимото си школо като институция и доразвивали традициите му. На входа на залата са посрещнати от своите класни ръководители, които им слагат шапка и лента, символизиращи дипломирането им.
Това значимо събитие за зрелостниците бе споделено от г-жа Мария Киркова - Кмет на Община Харманли, г-жа Валентина Димулска - зам. кмет, г-н Ангел Цанков - председател на Общински съвет, г-жа Катя Стоянова - председател на УН, учители, родители и гости.
Водещите - Джоана и Филип - дават думата на директора на СУ "Неофит Рилски" да обяви резултатите от ДЗИ май 2024г. В словото си г-жа Валентина Павлова благодари на учениците, че превръщат училището чрез постиженията си първо в общината. Отличниците тази година  са двадесет и осем, а пълните шестици са тринадесет. Всички бяха удостоени с грамоти и награди.
Трите класа представиха презентации с незабравими моменти от училищния живот, а техните класни ръководители им благодариха за емоционалните моменти, старанието и вниманието към тях.
В обръщението си към абитуриентите г-жа Киркова подчертава, че този успешно приключил етап от живота на всеки от тях е резултат от упорит труд. А пожеланията на г-жа Стоянова са да се завърнат в Харманли и да не забравят своите учители. От името на УН г-жа Стоянова награди и тези, които притежават не само академични знания и умения, а блестят със собствена ярка светлина от дарби и таланти.
С атестат за зрелост в ръце учениците позират за последни снимки с любимите класни, които са намерили място в сърцето на всеки един от тях.
Отличната подготовка, придобитите знания и умения в Харманлийската гимназия са трамплин за бъдещи сполуки и успешна реализация. 
Попътен вятър, скъпи зрелостници!