Innovaone и Robotics Strategy Forum 2022

09/23/2022

Броени дни след началото на новата учебна година ученици от клуб innovaone с ръководител Емануил Манолов към СУ "Неофит Рилски" град Харманли взеха участие в Robotics Strategy Forum 2022- събитие, насочено към иновациите в индустрията и развитието на млади таланти. На 20 Септември в София Тех Парк те представиха изключително професионално и увлекателно роботизирана
поточна линия с образователна цел. Създаденият със завидни умения продукт се състои от хардуер и софтуер. Хардуерът е компонент от роботизирани ръце Dobot Magician и транспортна лента, а софтуерът е дело на Десислав Богоев от 8а клас и Георги Георгиев от 7а клас. Не само като най-млади участници във форума, но и чрез своята впечатляваща демонстрация на иновативния продукт, Десислав и Георги привлякоха вниманието на ученици, студенти, преподаватели, представители на институции и бизнеса. Благодарим на Ирина Илиева- Директор на Junior Achievement България за вниманието към дейността на нашите ученици, направеното интервю и видето към него. Талантливите момчета достойно презентираха резултата от усвоените знания и умения, а това не остана незабелязано от присъстващите и като показател на високата им оценка е отправената покана от преподавателите на Технически Университет София след време да бъдат техни студенти. Нека повече ученици последват техния пример и развиват с упоритост и последователност своя талант!

За всички, които проявяват интерес към технологиите, предстоят интересни демонстрации в STEM центъра към СУ "Неофит Рилски" в различни области: Роботика и Изкуствен интелект, 3D принтиране, Виртуална реалност и Гейминг.

Очаквайте скоро повече информация!