Патронен празник на СУ "Неофит Рилски" - 25 март 

03/24/2023

И тази година празничната седмица по случай патронния празник на СУ "Неофит Рилски" бе изпълнена с интересни и многообразни инициативи.

Празничната програма бе открита с тържествен поздрав на директора на училището г-жа Валентина Павлова.

През цялата седмица учениците имаха възможност да се включат в разнородни мероприятия - спортни състезания, турнир по шах, изложба на домашни любимци, флашмоб "Във времето и пространството", както и рецитал на тема "Моето училище" и традиционното изпълнение на училищния химн.

С празничната седмица съвпадна и световния ден на Земята, като малките ученици бяха запознати с неговото предназначение и роля.

В училището се състояха и няколко изложби - изложба на африкански охлюви, както и на ретро фотографска техника. В деня на отворените врати на музея и на STEM центъра на училището, наши възпитаници и ученици от други училища имаха възможност да се върнат в миналото и да се докоснат до бъдещето чрез различни технологии.

Седмицата завърши с посещение на ученици от втори прогимназиален етап с възможностите за продължаващо обучение в град Пловдив. Част от възпитаниците посетиха Дамасцена и връх Шипка, а останалите се включиха в разнообразни дейности - поход, спортни игри на стадиона и в местните паркове и облагородяване на училищните площи.