Последен звънец за Випуск 2023

05/16/2023

Два класа абитуриенти изпрати днес СУ "Неофит Рилски". Както повелява традицията, зрелостниците бяха първи и огласяха училището с броене от едно до дванадесет. За началото на първия, но за тях и последен учебен час, бяха въведени от своите класни ръководители- г-жа Стоянова и г-жа Генева.

Детелинки за късмет със специални послания получи всеки абитуриент, а 11а клас изненадаха своите завършващи съученици със специални пожелания, направени във формата на свитък. След последния училищен звънец, Директорът - г-жа Павлова, пожела успех на порасналите вече момичета и момчета.

Под звуците на гайда в изпълнение на Христо Генев от 10б клас и поръсени с розов цвят, всеки от класовете заедно с класните си ръководители премина през направения от единасетокласниците шпалир. Със сълзи в очите зрелостниците запяха песента "Един неразделен клас" и като символ на еднството изпратиха своите желания чрез горящи фенери. Несъмнено учениците от Випуск 2023 ще оставят ярка следа в историята на училището не само с многобройните спомени за тях, но и с посадените прекрасни рози.

Финалът на вълнуващото сбогуване бе кръшно българско хоро, на което ръка за ръка се хванаха ученици и учители.

Желаем успех на предстоящите зрелостни изпити и незабравими емоции на абитуриентския бал. Нека всеки достойно поеме по избрания път, но никога да не забравя родното училище!

Още снимки от събитието може да разгледате тук.