Първи учебен ден в училище

09/15/2022

Отново е 15 септември! Първият учебен ден! Вълнуващ, усмихнат, пъстър и дългоочакван празник за всички, които тръгват отново по примамливите пътеки на знанието.

Този тържествен септемврийски ден ще остане завинаги в сърцата на учениците, направили житейския избор да са част от бъдещето, но и от историята на едно съвременно училище с традиции - СУ ,,Неофит Рилски". Днес най-развълнувани, изпълнени с надежда и възторг са тези, които за първи път прекрачват прага на Гимназията - учениците от първи, пети и осми клас, но и техните родители и учители.

Емоционалният поздрав на Виктория Вангелова със стихотворението,, Сбогом, лято" трогва всички, нетърпеливи отново да прегърнат своите съученици, а и да създадат нови приятелства.

Изпълнението на атрактивните мажоретки от пети и шести клас изпълва сърцата и усмихва лицата на присъстващите...

Първокласничката Божидара Янакиева отправя специален поздрав към онези, които за пръв път чуват училищния звънец на 15 септември и с трепет и вълнение навлизат в нов свят - на буквите, цифрите и знанието.

Директорът на СУ ,,Неофит Рилски" - г-жа Валентина Павлова, поздравява всички присъстващи за началото на новата учебна година, пожелава им тя да бъде успешна и ползотворна, изпълнена с копнеж към знание, дръзновение и творческа енергия.

Съпричастен с празника е и г-н Йордан Малинов - председател на ОбС - Харманли, отправил поздравителен адрес от името на г-жа Мария Киркова, кмет на Община Харманли.

Maгията на фолклора за сетен път докосва сърцата и радва очите на почитателите на танцовото изкуство, претворена в атрактивния поздрав на талантливите момчета и момичета от ФК ,,Накит" с ръководител г-жа Виолета Желева.

С китка здравец, менче с вода и със звънец в ръка, по традиция, г-жа Павлова обявява началото на новата учебна година.

Нека 15-ти септември остане най-вълнуващият ден за всички ни, защото всичко започва от знанието!