ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН за 2021/2022

09/15/2021

15 септември е! Първият учебен ден! Дългоочакван и незабравим празник за всеки, съхранил в себе си жаждата за знание, духовност и просвещение. Развълнувани, с разтуптени сърца и грейнали лица са не само учениците от първи, пети и осми клас, които днес за пръв път прекрачват прага на СУ,,Неофит Рилски", но и техните родители и учители.

В топлото септемврийско утро училищният двор отново оживява - изпълнен с музика, глъч, цветя, усмивки и настроение. Още по-приказна и магична е празничната атмосфера с водещите на тържеството - Хари и Хърмаяни. Намерили добри и любознателни приятели сред възпитаниците на Гимназията, те се радват, че заедно могат да споделят радостта от този светъл празник. Музикалният поздрав ,,Песен за приятелството" е за всички ученици с пожелание да открият нови и верни приятели.

Директорът на СУ ,,Неофит Рилски" - г-жа Валентина Павлова, поздравява всички присъстващи за началото на новата учебна година, като им пожелава тя да бъде успешна и ползотворна, изпълнена с позитивизъм и копнеж към знание.

Приветствия към присъстващите отправят и петокласници, като рецитират стихове за първия учебен ден.

Особено вълнуващ и емоционален е този ден за първокласниците, които плахо и нетърпеливо пристъпват училищния праг, за да поемат по необятния път на знанието. Усмивки и грейнали очичките озаряват личицата им, щом ученици от начален етап ги поздравяват с песента ,,Първокласник".

Трогнати са учениците от петите класове от специалния поздрав на Ивайла Боянова, която им желае успешна година в новото училище.

От името на осмокласниците, които започват своето ново начало в СУ,,Неофит Рилски", приветствие отправя Гергана Манолова. Тя им напомня, че всичко онова, което научат тук, ще им бъде опора, сила и закрила в утрешния ден.

Бурните овации са напълно заслужени - танцът на талантливите момичета от фолклорен клуб ,,Накит" с ръководител г-жа Виолета Желева докосва сърцата на всички и кара всеки да се чувства истински българин.

Директорът, по стар български обичай, плисва менче с вода и със звънец в ръка обявява началото на новата учебна година.