Тържествен, пъстър и много емоционален първи учебен ден

09/15/2023

15 септември - ден от календара, който се очаква с голямо вълнение и нетърпение. На този ден учениците с трепет прекрачват прага на любимото си училище, а родители и учители си спомнят с умиление за незабравимите си ученически моменти.

Химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата учебна в СУ "Неофит Рилски" гр. Харманли. Под звуците на училищния химн бе посрещнато и знамето на училището.

Феерия от стихове, музика и танци се разнесе из училищния двор и потопи присъстващите в магията на изкуството. Завладяващата песен "Училище любимо" бе музикалният фон на интересно поднесената танцова композиция на магнетичните мажоретки. Звуците на родопската гайда се разнесоха в празничния момент благодарение на талантливия изпълнител Христо Генев от 11б клас. Финалът на музикалната програма поставиха пъстро облечените танцьори от фолклорен клуб "Накит".

Специални гости на празника бяха Председателят на Обществения съвет- г-н Станислав Михов и Кметът на Община Харманли- Мария Киркова, която отправи своя Поздравителен адрес към учителите, учениците и техните родители и им пожела здрава и ползотворна учебна година.

Приветствие по повод началото на учебната година отправи и Директорът на СУ "Неофит Рилски" г-жа Павлова, която със звънец в ръка обяви официално началото на учебна година. Плисвайки вода на учениците, госпожа Павлова пожела смелост, отговорност и благополучие в предстоящите училищни предизвикателства.

Успешна и ползотворна нова учебна година!